Про затвердження меню та технологічних карток для ЗДО
Про затвердження меню
та технологічних карток
Департамент освіти і науки облдержадміністрації повідомляє про те, що в межах реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, на сайті Міністерства охорони здоров’я України опублікована технологічна документація (Примірне чотирьохтижневе сезонне меню та технологічні карти) рекомендовані для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період. Відповідний наказ опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я України (https://moz.gov.ua/article/ministry-mandates/nakaz-moz-ukraini-vid-05112021--2441-pro-zatverdzhennja-rekomendovanogo-primirnogo-chotiritizhnevogo-sezonnogo-menju-rekomendovanogo-dlja-organizacii-trirazovogo-harchuvannja-ditej-vikom-vid-1-do-67-rokiv-v-zakladah-osviti).
Страви та вироби з цієї технологічної документації можна вносити до будь-якого сезонного меню, зокрема і зимового.
Завантажити технологічні картки можна за посиланнями:
Додатково повідомляємо що за необхідності та з метою отримання рекомендацій щодо розробки чотирьохтижневих меню з урахуванням нових норм харчування, допомоги в оформленні документації, ведення якої регламентується чинним законодавством, можна звертатися за телефоном (05322) 56 38 33 Наталія Заєць.