Про впровадження нових технологічних карток
Про впровадження нових
технологічних карток
Департамент освіти і науки облдержадміністрації повідомляє про те, що в межах реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, на сайті Міністерства охорони здоров’я України опублікована документація (технологічні карти) для страв, що готуватимуть дітям у школах.
Шаблон технологічних карт розробляли спеціалісти Національного інституту харчових технологій. Усі технологічні карти пройшли експертизу в Державній установі ,,Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України’’, а Держпродспоживслужба видала на них висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.
Страви та вироби з цієї технологічної документації можна вносити до будь-якого сезонного меню, зокрема і зимового. В ній наведено всі необхідні розрахунки (брутто/нетто, енергетична цінність тощо), зазначені процеси приготування та температурні режими. Також є технологічні карти на безглютенові страви та інструкції, як таку їжу готувати.
Завантажити технологічні картки можна за посиланням: https://bit.ly/3nuLMbb.
Додатково повідомляємо що за необхідності та з метою отримання рекомендацій щодо розробки чотирьохтижневих меню з урахуванням нових норм харчування, допомоги в оформленні документації, ведення якої регламентується чинним законодавством, можна звертатися за телефоном (05322) 56 38 33 Наталія Заєць.