A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
культури, молоді, спорту та туризму
Ромоданівської селищної ради

Про впровадження нових технологічних карток

Дата: 01.11.2021 16:04
Кількість переглядів: 61

Про впровадження нових

технологічних карток

 

Департамент освіти і науки облдержадміністрації повідомляє про те, що в межах реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, на сайті Міністерства охорони здоров’я України опублікована документація (технологічні карти) для страв, що готуватимуть дітям у школах.

Шаблон технологічних карт розробляли спеціалісти Національного інституту харчових технологій. Усі технологічні карти пройшли експертизу в Державній установі ,,Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України’’, а Держпродспоживслужба видала на них висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи. 

Страви та вироби з цієї технологічної документації можна вносити до будь-якого сезонного меню, зокрема і зимового. В ній наведено всі необхідні розрахунки (брутто/нетто, енергетична цінність тощо), зазначені процеси приготування та температурні режими. Також є технологічні карти на безглютенові страви та інструкції, як таку їжу готувати. 

Завантажити технологічні картки можна за посиланням  https://bit.ly/3nuLMbb 

Додатково повідомляємо що за необхідності та з метою отримання рекомендацій щодо розробки чотирьохтижневих меню з урахуванням нових норм харчування, допомоги в оформленні документації, ведення якої регламентується чинним законодавством, можна звертатися за телефоном (05322) 56 38 33 Наталія Заєць.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень